Skip navigation

Reizigers Advies Raad


Vervoerregio Amsterdam
 
 
print

Adviezen van de RAR

De Reizigers Advies Raad (RAR) voor de Vervoerregio Amsterdam is een onafhankelijk adviesorgaan voor het openbaar vervoer. De RAR brengt gevraagd en ongevraagd adviezen uit aan de Vervoerregio Amsterdam en de openbaar vervoerbedrijven.

Hieronder vindt u adviezen die de RAR in 2016 en de jaren daarvoor heeft uitgebracht. U kunt de adviezen terugzoeken naar publicatiedatum en naar concessiegebied. Adviezen die de concessiegebieden overstijgen, vindt u terug onder Regio 'Overige onderwerpen'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de RAR via de 'contact' pagina.

 
pagina 1 van 31    vorige |  volgende
Toon aantal per pagina:  10 |  25 |  50 |  alle (307)

De RAR adviseert Vervoerregio Amsterdam over de lijnvoering metro 2019. Voor het metrolijnnet 2019 adviseert de RAR uit te gaan van de referentievariant.

De RAR adviseert Vervoerregio Amsterdam over de aanpassing van de concessievoorwaarden voor GVB. De RAR stemt niet in met het verzoek voor het volledig schrappen van het criterium 'Reizigerstevredenheid' bij het evaluatiemoment in 2019.

De RAR adviseert Connexxion over de verlenging van de concessie Zaanstreek. De gegeven argumenten en voorstellen zijn voor de RAR voldoende om geen opmerkingen en bezwaar te hebben tegen de gewenste verlening van de concessieduur.

De RAR adviseert GVB over de mock-up van de 15G tram. In het algemeen beoordeelt de RAR de 15G tram op een zeer positieve wijze. In de bijlage vindt u een toelichting per onderdeel.

De RAR geeft ongevraagd advies aan de Vervoerregio Amsterdam om de vervoerders in haar regio te adviseren om de exploitatie tijdens de jaarwisseling 2017/2018 op elkaar af te stemmen en de exploitatietijd voor iedere vervoerder gelijk te laten zijn.

De RAR geeft ongevraagd advies aan de Vervoerregio Amsterdam over drie infrastructuele wijzigingen die het hoofdnet tram in Amsterdam raken: 1) het verplaatsen van de haltes van tramlijn 4 bij de Ceintuurbaan, 2) de haltewijzigingen op het Frederiksplein en de Stadhouderskade en 3) het besluit om de tramrails in de Witte de Withstraat te verwijderen.

De RAR adviseert Connexxion over het concept Vervoerplan Amstelland & Meerlanden 2018.

De RAR adviseert GVB over het Vervoerplan 2018-1 en heeft hier een positief oordeel over. Wel vraagt de RAR aandacht voor het frequentieverschil op lijn 63 na 20.00 uur en in de weekenden.

De RAR adviseert GVB over het cashloos betalen op de tram. De RAR kan volledig instemmen met de voorstellen van het GVB om vanaf 1 januari 2018 het betalen met geld in de trams af te schaffen, maar zou graag een reactie willen ontvangen op de beide laatste adviezen.

De RAR adviseert EBS Waterland over het concept Vervoerplan 2018 en heeft hier een positief oordeel over. De RAR stemt in met de voorstellen in het Vervoerplan 2018 van EBS Waterland.

pagina 1 van 31    vorige |  volgende
Toon aantal per pagina:  10 |  25 |  50 |  alle (307)